GELENEKSEL KAÇKARYOLU ETKİNLİĞİ SONA ERDİ

Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar Belediyeleri ile Kaymakamlıkları tarafından ortaklaşa organize edilen Kaçkaryolu Etkinliğinin ikincisi 3 - 7 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

3 Temmuz 2019 Çarşamba günü Pazar meydanında toplanan yurdun çeşitli bölgelerinden gelen 150 katılımcı Koordinatör Emin KAMBUR rehberliğinde saat 10.30’da Hemşin Vadisine doğru hareket etti. Hemşin Deresi üzerindeki Dört Gözlü Kemer Köprü ve Çay Tarlaları ziyaret edildi. Ciha Kalesine çıkılarak burada Pazar Belediye Başkanlığının verdiği öğle yemeği yenildi. 13,30’da Hemşin’e ulaşıldı. Kayıt masasında kayıtların alınmasının akabinde Meydan Parkın çimlerine çadırlar kuruldu. Saat 15.00’de Hemşin Tabiat Parkı ziyaret edildi. 19.00’da Rize Vali Yardımcısı Ahmet DALKIRAN, Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ, İlçe Kaymakamımız Bayram SAĞIR, Belediye Başkanımız Halim Kazım BEKAR, Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet USTA, İl Genel Meclis üyeleri ve bürokratların da katılımı ile faaliyet açılış töreni, aynı zamanda proje Koordinatörü Emin KAMBUR’un eserlerinden oluşan Kaçkaryolu Fotoğraf Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Saat 20.00’de akşam yemeği ve Hemşin Halkının da katılımı ile tulum ve horon eşliğinde eğlenceler düzenlendi.

4 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 08.30’da Hemşin Belediye Başkanlığı tarafından kahvaltı verildi. 09.00’da Gito ve Badara Yaylalarına hareket edildi. Gito gezisinin ardından Badara Yaylasında saat 11.00’de Hemşin Belediye Başkanlığı tarafından verilen öğlen yemeği yenildi. 15.00’de Hemşin Organik Çay Fabrikası ziyareti gerçekleştirildi. 16.00’da tarihi Tepan Camii ve Tepan Konakları gezildi. Saat 19.00’da Meydan Park konaklama noktasına dönülerek akşam yemeği ve akabinde yine Hemşin Halkının da katılımı ile tulum eşliğinde eğlenceler gerçekleştirildi.

5 Temmuz 2019 Cuma günü saat 08.30’da Hemşin Belediyesi tarafından verilen kahvaltının akabinde Üsküt Dağı üzerinden Çamlıhemşin Vadisine intikal edilmek üzere yapılan veda seremonisi ile saat 09.00’da Hemşin’den hareket edildi.

5-6 Temmuz 2019 tarihlerinde Çamlıhemşin Fırtına Vadisinde Zilkale, Palovit Şelalesi, Şimşirlik, Çat Turizm Merkezi, Çiçekli Yayla ve Kale-i Bala gibi rotaları içeren konaklama ve gezi programının akabinde 7 Temmuz 2019 Pazar günü başlangıç noktası olan Pazar ilçesine intikal ile 2019 yılı Kaçkaryolu Programı saat 09.00 itibari ile sona erdi.