Hemşin`de Ahşap Eşya Kursu
04 Ekim 2013 Cuma 12:48 / Hemşin Haberleri
Rize`nin Hemşin ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile İş Kur Rize İl Müdürlüğü tarafından "Ahşap ve Hediyelik Eşya Yapımı Kursu" açıldı.
Hemşin’de 3 haftadır süren kursa 15 kursiyer katılırken, kursiyerler ahşap ve hediyelik eşya yapmayı öğreniyor.

Kurs öğretmeni ve usta öğretici Ramiz Şalvarcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hediyelik baston, serander, yöresel Hemşin evi maketi, her türlü ahşap maket, süs eşyası, masa üstüne isimlik, masa üzeri aksesuarlar ve harita ve duvar panoları yaptık. Kursumuzun bitiş tarihi olan 24 Haziran’a kadar becerilerimizi geliştirip, aldığımız teklifleri değerlendirerek kuracağımız ekiple seri üretime başlamak istiyoruz” dedi.
Çaykur tarafından üretilen organik çaylar için ‘Organik çay kutusu’ imal etmek istediklerini de kaydeden Şalvarcı “Ayrıca kuyumcular için de benzer çalışmalarımız olacak. Onlara yapacağımız numuneleri göndereceğiz ve mücevher kutusunu da imal etme imkanımız var. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SINAVA GİRECEKLER BELİRLENDİ
Belediyede Hizmet Alım Sözleşmeleri ile çalışanların Belediye şirketlerinde işçi statüsünde istihdam edilmesine yönelik 375 S KHK 23 ve 24. maddeleri uyarınca başvuru yapanlardan sınava girmeye hak kazanan üç kişi belirlendi...
İMAR PLANINDA REVİZYON Hemşin Şehiriçi Geçişi
Hemşin – Çamlıhemşin İl Yolu Şehir Geçişi 0+000,00km – 1+195,00 km arası kesin kamulaştırma planına göre revizyonu içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Paftası ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Meclisimizin 7 Şubat 2018 Çarşamba günü yaptığı olağan toplantıda onaylandı.
2014 Faaliyet raporumuz Yayınlandı 10 Nisan 2015 Cuma 18:45