Hemşin`de ki Yarışma Nefesleri Kesti
08 Eylül 2014 Pazartesi 14:22 / Hemşin Belediyesi
48 sporcunun başvuruda bulunduğu yarışma Hemşin`de 4 kategoride gerçekleştirildi.

Akıntıya karşı 400 metre kulaç atan yüzücülerden her gruptan ilk 3’e giren toplam 12 sporcu finale kaldı. Final yarışması adeta nefes kesti. Son 5 metreye aynı mesafede giren Murat Can Camgöz, son hamleyle birinciliği elde ederken Uğur Sakarya ikinci ve Enes Akbal da üçüncü oldu.

Etkinlikler kapsamında Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kanocular da gösteri yarışmasına katıldı.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, gölet projesine başladıklarında çok eleştirilere maruz kaldıklarını söyleyerek, “Gölet ve üzerinde bulunduğumuz parkın; değişim ve dönüşüm yönünde ilerleyen ilçemize farklı bir hava kattığına, öncü bir lokomotif olduğuna inancım tamdır. Yürüyüş yolu projesi bittiği zaman inanın burası Rize’nin en güzel ziyaret edilebilir ilçesi olacaktır. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen BM Holding’in Başkanı değerli hemşerimiz Bülent Kuyumcu ve ekibine, Sayın Kaymakamımıza, Gençlik Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik’e, yarışmacılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seneye daha kapsamlı ve daha büyük bir organizasyonda buluşmak üzere herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamasında “ Hemşin ilçemizde yapılan bu tür organizasyon ilimize büyük katkılar sağlamıştırç turizm açısından önemli bir yere sahip olan Hemşin ilçesi bu organizasyon ile kendini yeniden tanıtarak farklı illerden sporcuların ilimize gelmesini sağlamıştır. . Turizm ilçesi olan Hemşin yeşilin ve mavinin bütünleştiği Rize ilinin en güzel ilçelerinden bir tanesi. Tarihi ve kültürüyle bütün ziyaretçilerimizi buraya bekliyoruz Bizler Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür organizasyonların her zaman içerisinde yer alarak desteklerimiz vermeye hazırız. Dereceye giren sporcuları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bu haber 2041 kez okundu