Hemşin’in Çehresi Değişiyor
09 Eylül 2014 Salı 15:26 / Hemşin Belediyesi
Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, yaklaşık 600 bin liralık bir projenin yakında hayata geçeceği müjdesini verdi.

Mevcut kentsel dönüşüm projesinin Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdiyse de bir taraftan süreç işlediğini belirten Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, “Bu proje kapsamında merkezde İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin katkılarıyla bir park yaptık. Yaklaşık 500 bin liralık bir projeydi. Yine parkın karşısında gölün kenarında bir yürüyüş alanı ile ilgili bir proje çalışması yaptık oda sonuçlandı. Parkımız şu an vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Ayrıca bu alanda medya kuruluşları ilçeyi tanıtan televizyon çekimleri yapıyorlar. Şimdi yeni bir proje bu alanı genişleteceğiz. Yaklaşık 600 bin liralık bir proje düşüncemiz var. Bu bağlamda Turizm Bakanı Yardımcımızı ziyaret ettik ve kendisine projeyi sunduk. Akabinde Hayati Yazıcı beyi makamında ziyaret ettik, kendisine de projemizi sunduk. Kendilerinin de takibiyle inşallah en yakın sürede ödeneği alıp projeyi hayata geçireceğiz. 450 metrelik bir yürüyüş yolu ile parkın karşısına geçmek için ahşap bir köprü çalışmamız var. İçeriğinde 2 metre eninde yaklaşık 450 metre bir yürüyüş yolu olacak. 15 tane kamelya var. Bir asma köprü var. 6 tane de yüzer oturak var. İnşallah bunları gerçekleştirebilirsek turizm açısından bölgeye büyük destek sağlayacağız” dedi.

Bu haber 1948 kez okundu