Yeniköy Mahallesi Yolu Hizmete Açıldı
08 Kasım 2013 Cuma 19:29 / Hemşin Belediyesi
Hemşin Yeniköy Mahallesinde 26 yıldır yapılması beklenen yol açılarak hizmete girdi.
Yeniköy Mahallesi Sastur (Saatçiler) Mevkiinde ikamet eden vatandaşların yıllardan beri yapılmasını beklediği yol, arazi sahiplerinin Belediye Başkanı Halim Bekâr tarafından ikna edilmesi sonucu nihayet açıldı.

Belediyeden alınan bilgiye göre, mahallenin iki yakası arasında kalan ve arazisi dik olduğu için ancak başka vatandaşların arazisinden geçilerek yapılması mümkün olan yol, anlaşma sağlanamadığı için yıllardır açılamıyordu.

Başkan Bekar’ın ricası sonucu ikna olan komşularının muvafakat vermesi ile yola kavuşan Saatçiler Mevkii sakinleri büyük sevinç yaşarken; arazilerinden geçilmesine izin veren komşuları ile yolun açılmasını sağlayan Belediye Başkanına teşekkürlerini ifade ettiler.

Şehitlik Küme Evleri ile Şahmelik küme evleri arasında açılan yol, sadece Saatçiler için değil, iki yaka arasında gidiş geliş yapan Mahalle sakinleri için de büyük kolaylık sunuyor.

Kalan arazi sahiplerinin de rızalarının alınması halinde yolun devam ettirilerek iki yakanın tamamen birbirine bağlanacağını ifade eden Başkan Bekar, bu mahallede ve başka birkaç noktada hala kapısında araba yolu olmayan vatandaşlar bulunduğunu ve kış gelmeden onları da yola kavuşturmayı planladıklarını söyledi.